Retail en productie

Juridisch geschil retail en productie

In de retail- en productiesector is het zaak continu de veranderende marktomstandigheden in de gaten te houden en indien nodig met deze veranderingen mee te innoveren. Hierbij komen diverse juridische vraagstukken langs, zoals vragen over contracten met leveranciers en klanten, retour- en klachtrechten en vragen over aansprakelijkheid. Wat voor (internationale) contracten sluit u met uw leveranciers, voldoen uw algemene voorwaarden en hoe zit het met uw (product)aansprakelijkheid? Van Gelder Advocaten helpt u graag bij deze vraagstukken.

Advocaat retail- en productiesector

De retail- en productiesector is altijd sterk in beweging. Groei en krimp volgen elkaar snel op. In deze branche zijn veel verschillende partijen actief om zo veel mogelijk producten ‘aan de man’ te krijgen. Dit kan op den duur tot situaties leiden waarbij juridische hulp wenselijk is.

Producenten en retailorganisaties kiezen er bijvoorbeeld steeds vaker voor om hun producten door middel van franchise of distributie te verkopen. Deze rechtsverhoudingen leiden niet zelden tot conflicten of zelfs procedures. Daarnaast proberen producenten hun producten op de beste plek in het schap te krijgen. Ook dit leidt regelmatig tot geschillen met contractspartijen en concurrenten.

Advocaat hulp levensloop en geschillen onderneming

Aanpassing van het personeelsbestand bij groei en krimp, het opstellen of beoordelen van reorganisatieplannen en het toewerken naar een financieel gezonde organisatie behoort tot de specialismes van Van Gelder Advocaten. Bij geschillen of conflicten over contracten en met concurrenten helpt Van Gelder Advocaten deze op een constructieve en effectieve manier weer op te lossen.

Heeft u te maken met een dergelijk wijziging van uw organisatiem geschil of conflict, of zoekt u (juridische) hulp om problemen te voorkomen? Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken.

Maak een afspraak