Masterclass actualiteiten HR & Arbeidsrecht

masterclass

masterclass

Op dinsdag 5 en donderdag 7 juli 2022 organiseerden Van Gelder Advocaten in samenwerking met Vermetten accountants en adviseurs in de ochtend een Masterclass. Na een fijn ontbijt, presenteerden Jurriën Laros, Jorn van der Wal en Daniël Alfrink – de Jong de genodigden op interactieve wijze de volgende onderwerpen:

  • Update wetswijzigingen arbeidsrecht per augustus 2022;
  • Ongewenst gedrag op de werkvloer;
  • Thuiswerken na corona.

Wat kwam er aan bod?

De aandacht voor ongewenste gedragsvormen. Wat kunt u als werkgever doen om dit te herkennen en zoveel mogelijk te voorkomen? Wat kan de rol van een (externe) vertrouwenspersoon hierin betekenen en hoe creëert u een veilige werkomgeving? Ook informatie over de ophanden zijnde wetswijzigingen rondom onder meer betaald ouderschapsverlof, transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden, nevenactiviteiten en vakscholing in werktijd mochten niet ontbreken.

Als laatste onderwerp gingen wij in op de ins en outs van het thuiswerken. Hoe is het werken veranderd na corona? Waar moet u als werkgever op letten bij het (structureel) invoeren hiervan? Hoe faciliteert u een thuiswerkplek? Welke afspraken maakt u met medewerkers?

Wij danken alle relaties voor hun aanwezigheid en interactieve deelname.