Mediation

Heeft u op het werk te maken met een vervelend conflict? Als met elkaar in gesprek gaan moeilijk is en niet meer vertrouwd voelt, dan kunt u zakelijke mediation inzetten voor het oplossen van uw conflict. Wij kunnen u helpen conflicten op te lossen, communicatielijnen te herstellen en de gemeenschappelijke belangen als uitgangspunt te nemen in plaats van individuele standpunten. Samen zorgen we ervoor dat u weer met elkaar communiceert, welke keuzes ook worden gemaakt.

Onze mediators hebben een open houding, zijn betrokken en onafhankelijk en niet oordelend. De mediators kunnen u helpen conflicten te voorkomen of op te lossen. Deze vorm van bemiddeling (mediation) kan zowel toegepast worden op het gebied van ondernemingsrecht (bijvoorbeeld aandeelhoudersgeschillen, geschillen tussen directieleden) als op het gebied van arbeidsrecht (conflicten tussen werkgever en een medewerker, tussen werknemers onderling of tussen een ondernemingsraad en de werkgever).

Wanneer mediation inschakelen?

Conflictbemiddeling is vooral nuttig als de communicatie verstoord is, als rechtstreekse onderhandeling tussen partijen belemmerd wordt, bijvoorbeeld door een gebrek aan vertrouwen of als sprake is van escalatie. Bemiddeling kan zelfs werken als één van beide partijen zo kwaad of beledigd is, dat hij weigert nog langer met de andere partij te praten. Wij informeren u graag verder als u hierover vragen hebt.

Mediation wordt veelal ingezet bij de volgende soorten conflicten:

  • samenwerkingsconflicten (collega’s of maatschap);
  • conflicten tussen werkgevers en werknemers;
  • conflicten tussen aandeelhouders en familiebedrijven;
  • conflicten tussen leveranciers en afnemers;
  • arbeidsconflicten;
  • andere zakelijke geschillen.

Afspraak maken voor mediation

Wanneer u uw conflict wilt oplossen, maar niet goed weet hoe, kunt u Van Gelder Advocaten inschakelen voor mediation. U kunt zowel bij ons terecht voor mediation bij arbeidsrecht als bij ondernemingsrecht. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u.

Maak een afspraak

Neem contact op

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken, neemt u gerust contact op met ons kantoor.
Wij maken graag tijd voor u vrij.

Stel uw vraag Maak een afspraak