In gesprek met: Fatmanur & Rianka

Fatmanur Rianka

Fatmanur Rianka

Sinds een aantal maanden werken jullie bij Van Gelder Advocaten,  wat spreekt jullie het meest aan in jullie functie?

Fatmanur: “Lang niet iedereen beschikt over (voldoende) juridische kennis, terwijl je dagelijks met het recht te maken hebt. Dit kan ertoe leiden dat mensen onterecht behandeld worden. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen het recht heeft op een eerlijk proces. Het helpen en bijstaan van anderen op juridisch gebied is daarom iets wat ik graag doe. Ik haal er persoonlijk veel voldoening uit als ik iets kan betekenen voor een ander.

Verder spreekt deze baan mij aan omdat je jezelf constant blijft ontwikkelen en nieuwe dingen leert, dat vind ik erg belangrijk. Door de vele jurisprudentie, wetswijzigingen en het werken aan uitdagende zaken ben je nooit uitgeleerd en blijf je je kennis verbreden!”

Rianka: ”Vooral het mogen schakelen tussen cliënt en jurist of advocaat én het mogen meedenken in het proces geeft mij veel voldoening. Maar ook het eerste telefonische aanspreekpunt zijn voor cliënten, de afwisseling in werkzaamheden en de leuke interactie met alle collega’s zijn mijn drijfveer.”

Hoe ziet jullie werkweek eruit?

Fatmanur: “Als juridisch ondersteuner heb ik zeer diverse werkzaamheden. Zo geef ik de ene keer een presentatie over het verbeteren van de interne processen binnen ons kantoor aan collega’s en verricht ik de andere keer juridisch inhoudelijke werkzaamheden. Erg leerzaam dus! Door de afwisselende werkzaamheden is geen enkele dag hetzelfde. Maar vooral de gezelligheid met collega’s is onmisbaar in mijn werkweek bij VGA.”

Rianka: “Ik ondersteun dagelijks diverse advocaten en juristen bij verschillende werkzaamheden, samen met mijn collega’s op het secretariaat. Daarnaast ben ik ook het eerste telefonische aanspreekpunt voor cliënten.”

Omschrijf VGA in drie woorden

Fatmanur: “Gezellig, ondernemend en energiek.”

Rianka: “Accuraat, betrouwbaar, meedenkend.”