WET WERK EN ZEKERHEID

Per 1 januari treedt de Wet Werk en Zekerheid in werking. Er gaat dan een hoop veranderen op het gebied van arbeidsrecht. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als ontslagrecht, tijdelijke contracten en een aanzegtermijn. Hebt u hier ondersteuning of advies bij nodig? Van Gelder Advocaten helpt u graag!

Gespecialiseerd in de Wet Werk en Zekerheid en meer!

Naast de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, adviseren onze advocaten u ook over onder andere reorganisaties, herstructurering, ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Wij werken samen met diverse branches en professionals en staan klaar om ook u te helpen!

Van Gelder Advocaten kiest voor een efficiënte en menselijke aanpak. Wij zijn een creatief team dat gebruik maakt van een sterke tactiek. En wij communiceren helder; u weet waar u aan toe bent.

Wat houdt de wijziging Wet Werk en Zekerheid in?

Met ingang van 1 januari 2015 treedt de Wet Werk en Zekerheid in werking. Die wet brengt een groot aantal wijzigingen met zich mee, namelijk:

  • Aanpassing ontslagrecht, met een transitievergoeding. Dit is een vergoeding na ontslag aan de werknemer.
    Bedenktijd in de vaststellingsovereenkomst. De werknemer kan de beëindigingsovereenkomst herroepen binnen de bedenktijd.
  • Wijzigingen voor tijdelijke contracten. Denk aan de ketenregeling die wordt aangepast, het proeftijdbeding, het concurrentiebeding en – geheel nieuw – de aanzegtermijn. Laatst genoemde is een verplichting om tijdig aan de werknemer te laten weten of het contract wordt verlengd en onder welke voorwaarden.
  • Verder houdt de Wet Werk en Zekerheid in dat een ontslagcommissie bij cao kan worden ingesteld en dat in een cao waarin dit is gebeurd, tevens kan worden afgeweken van het afspiegelingsbeginsel (ontslagvolgorde).

Ja, ik ben geïnteresseerd in een advocaat Wet Werk en Zekerheid!

Van Gelder Advocaten adviseert u graag over de Wet Werk en Zekerheid. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan om met ons kennis te maken.

Maak een afspraak

Neem contact op

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis tincidunt sed nunc pulvinar semper. Sed laoreet metus purus, vel dictum nisi tristique sed. Integer a felis tellus. Maecenas ut magna fermentum,

Maak een afspraak Stel uw vraag