HARMONISATIE KINDEROPVANG

Per 1 januari 2018 zal naar alle waarschijnlijkheid de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in werking treden. Dit betekent de harmonisatie van de kinderopvang en peuterspeelzalen waardoor deze beide voortaan onder de definitie kinderopvang vallen. Dit biedt gemeenten de mogelijkheid om alle peuters een gelijke kans te bieden hun talenten te ontwikkelen. Daarnaast zal zowel kortdurende als dagopvang in een kindercentrum worden aangeboden. Maar wat betekend deze nieuwe wet voor u, want vanzelfsprekend zijn hier grote arbeidsrechtelijke consequenties aan verbonden.

Wordt uw werkgever overgenomen door de harmonisatie kinderopvang?

De hamvraag, die vaak over het hoofd wordt gezien, is of de organisatie – vaak een peuterspeelzaal – waarvoor u werkt wordt overgenomen door een (grote) kinderopvangorganisatie. Wanneer dit het geval is heeft dit als gevolg dat de wet alle arbeidsrechtelijke consequenties regelt. U zal dan in essentie al uw rechten behouden die u met uw overgenomen werkgever overeen bent gekomen. Toch kunnen hier een aantal knelpunten bij ontstaan, bijvoorbeeld wanneer het gaat om de cao. Grote kans namelijk dat de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening in uw arbeidscontract is opgenomen. Dit zal vaak een onwenselijke situatie zijn voor de partij die de peuterspeelzaal overneemt.

Om dit in goede banen te leiden zijn er de zogenaamde harmonisatie kinderopvang regelingen opgesteld. Deze moeten ervoor zorgen dat de mogelijkheden van de wet en cao’s benut dienen te worden. Deze regelingen zijn zeer complex. Zorg er dan ook voor dat u niet aan het kortste eind trekt en kijk samen met een expert van Van Gelder Advocaten naar uw mogelijkheden en rechten na de harmonisatie kinderopvang.

Nieuwe wet en arbeidsrecht

De invoering van deze nieuwe wet heeft gevolgen voor u als werknemer, dit valt onder het arbeidsrecht. Van Gelder Advocaten is gespecialiseerd in arbeidsrecht en kan u dan ook zonder meer helpen met de gevolgen van de harmonisatie van de kinderopvang. Ons doel daarbij is om uw rechten en belangen te behartigen in uw nieuwe arbeidsrelatie met uw nieuwe werkgever. Naast de hulp bij deze kwestie kunnen wij u natuurlijk ook van dienst zijn met verschillende andere zaken aangaande arbeidsrecht. Zo helpen wij u ook graag met advies over vraagstukken vanuit de volgende onderwerpen:

  • Arbeidscontracten
  • CAO
  • (Dreigende) Arbeidsconflicten
  • Regelementen
  • Reorganisatie
  • Beëindiging arbeidsovereenkomst

Natuurlijk helpen we u met nog veel meer zaken dan alleen de bovenstaande onderwerpen. Wilt u daarom weten of wij ook voor u van betekenis kunnen zijn bij uw probleem aangaande arbeidsrecht? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Hulp nodig bij de nieuwe Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk?

Wilt u weten wat de gevolgen zijn voor u en uw positie wanneer de nieuwe Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in werking treedt op 1 januari 2018? En wilt u daarbij ook hulp bij de inrichting van uw nieuwe arbeidsrelatie in het geval dat uw werkgever wordt overgenomen door een andere partij? Neem dan vandaag nog contact met ons op en vraag een vrijblijvend gesprek met een van onze specialisten aan.

Maak een afspraak

Neem contact op

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis tincidunt sed nunc pulvinar semper. Sed laoreet metus purus, vel dictum nisi tristique sed. Integer a felis tellus. Maecenas ut magna fermentum,

Maak een afspraak Stel uw vraag