Stage Han Maas bij Van Gelder Advocaten

Han Maas

Han Maas

 

 

 

 

 

 

 

In februari en maart 2021 mocht ik een kijkje in de advocatuur nemen. Hieronder beschrijf ik mijn ervaringen. 

Waarom heb ik voor Van Gelder Advocaten gekozen?

Wel, om verschillende redenen heb ik voor dit kantoor gekozen:

  • ten eerste biedt de stage een goede aansluiting op mijn studie. Ik bevind me in de masterfase van de opleiding Ondernemingsrecht aan Tilburg University en wilde mijn opgedane kennis graag in de praktijk brengen;
  • daarnaast sprak de laagdrempeligheid mij erg aan. Bij Van Gelder Advocaten is veel aandacht voor persoonlijk contact. Deze persoonlijke aandacht uit zich in een prettige, collegiale sfeer op de werkvloer. Mijn begeleidster Annoeska Pals-Rubbens stond altijd voor me klaar als ik vragen had en gaf me praktische toepasbare feedback op mijn werkzaamheden. Tegelijkertijd is het kantoor door deze persoonlijke aandacht ook in staat een langdurige samenwerking met haar cliënten aan te gaan;
  • Van Gelder Advocaten is een breed georiënteerd kantoor voor ondernemers, gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden zoals arbeidsrecht, ondernemingsrecht, vastgoedrecht en privacyrecht. Door iedere dag in contact te komen met advocaten van verschillende secties kreeg ik naast het ondernemingsrecht op verschillende rechtsgebieden kennis mee.

Recht in de praktijk

Direct bij aanvang heb ik mezelf mogen storten op een grote en interessante zaak, die als een rode draad door mijn stageperiode liep. Als student van de master Ondernemingsrecht keek ik wel al door een juridische bril naar zaken als deze, maar tijdens deze zaak heb ik enorm veel bijgeleerd op het vlak van juridische vaardigheden. Dat komt omdat de stage voor mij het recht in de praktijk heeft gebracht. Op welke manier moet een dagvaarding worden uitgebracht? Hoe is een dossier opgebouwd? Op welke wijze stel ik een juridische notitie op? Dit zijn in de advocatuur belangrijke vaardigheden die gedurende mijn studie aan de Universiteit wat minder worden belicht.

Verschillende werkzaamheden

De werkzaamheden die ik heb verricht bestonden voornamelijk uit het schrijven van memo’s of notities en het doen van jurisprudentieonderzoek. Het geeft natuurlijk een geweldig gevoel wanneer aspecten uit mijn juridische memo daadwerkelijk worden gebruikt in een lopende zaak. Daarnaast ben ik voor het team Ondernemingsrecht en Vastgoed dieper in de criteria van de WHOA ingedoken. Deze wet, die onderdeel is geworden van de Faillissementswet, biedt bedrijven in financieel zwaar weer nieuwe mogelijkheden om te herstructureren. Tot slot heb ik tijdens mijn stage een rechtszitting mogen bijwonen. Voorafgaand aan de zitting heb ik de processtukken kunnen inzien waardoor ik een helder beeld kreeg van de zaak en wist welke punten er van belang waren. Het was ontzettend leerzaam om advocaat Casper de Bont (in toga) aan het werk te zien.

Van Gelder Advocaten is een aanrader!

Ik kan iedere rechtenstudent die zich bevindt in de laatste fase van de bachelor of master aanraden om een studentstage te lopen bij een advocatenkantoor. Het geeft je de kans te ervaren hoe het is om in de advocatuur werkzaam te zijn en om connecties op te doen die van grote waarde zijn.

Tilburg University Challenge

Tilburg University Challenge

Van Gelder Advocaten is partner van de Tilburg University Challenge, een initiatief voor student-ondernemers die de ambitie hebben om impact te maken op de hedendaagse samenleving. Als student ontvang je intensieve inhoudelijke ondersteuning van het ondernemersnetwerk van Tilburg University. Van Gelder Advocaten is één van deze ondernemers. We helpen studenten bij de ontwikkeling van hun innovatieve ideeën. Tijdens de wedstrijd werken studenten ook aan hun ondernemersvaardigheden. Tot slot krijgen zij de mogelijkheid nader kennis te maken met de verschillende bedrijven als evt. toekomstig werkgever.