Masterclass ‘datalekken en de Algemene Verordening Gegevensbescherming’

Foto 19-10-17 om 14.30

“wat betekent dit voor uw onderneming?”

Donderdag 30 november 2017

Aanleiding: Forse boetes mogelijk bij datalek!

In Nederland geldt sinds 2016 de meldplicht datalekken. Bepaalde datalekken dienen sinds de inwerkingtreding hiervan gemeld te worden. Maar wat is nu eigenlijk een datalek? Wanneer moet u een datalek melden? Hoe moet u een datalek melden? Wat moet u precies melden? En bij wie moet u dit datalek melden? Deze vragen zullen beantwoord worden tijdens de Masterclass.

Ook bespreken wij de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 in werking treedt. Deze verordening zal ter vervanging komen van de huidige privacywetgeving in Nederland. De AVG brengt veranderingen en nieuwe verplichtingen voor ondernemingen met zich mee. Denk hierbij aan een registratieplicht voor ondernemingen, het uitvoeren van Privacy Impact Assessments, aanvullende verplichtingen voor het afsluiten van verwerkersovereenkomsten, significant hogere boetes en een (al dan niet verplichte) Functionaris Gegevensbescherming (FG). Wat houden deze verplichtingen en veranderingen in voor uw onderneming? Tijdens de Masterclass wordt u ook hierover geïnformeerd!

Programma

07.30 uur   ontvangst met ontbijt
08.00 uur   aanvang Masterclass
10.00 uur   einde Masterclass
Locatie:      Van der Valk Hotel Gilze – Tilburg
                     Klein Zwitserland 8 te Gilze
Kosten:      deelname aan de Masterclass is kosteloos

De Masterclass start met een ontbijt. Tijdens het ontbijt is er gelegenheid tot het leggen van contacten, het stellen van vragen en/of het inbrengen van casussen.

Tijdens de Masterclass zullen mr. Marieke van Gelder van Van Gelder Advocaten en Gregor Kruijssen van New Vision Groep en UTAH IT & Data consulting de volgende onderwerpen behandelen:

  • verplichtingen voor bedrijven ingevolge de Meldplicht datalekken;
  • de wijzigingen en verplichtingen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in 2018 met zich meebrengt;
  • tips en tricks voor uw onderneming op het gebied van privacy;
  • technische en organisatorische maatregelen die u zou moeten en/of kunnen nemen in relatie tot informatiebeveiliging.

Heeft u een actuele casus rondom datalekken en/of privacy, stuur dan een e-mail naar secretariaat@vangelderadvocaten.nl of info@utahconsulting.nl. Indien uw casus aansluit bij het onderwerp van deze Masterclass, zullen wij deze (geanonimiseerd) behandelen tijdens de Masterclass.

Boek

De eerste 10 mensen die zich aanmelden voor deze Masterclass ontvangen gratis op de dag van de Masterclass het boek ‘Beveiligen van uw bedrijfsgegevens van klanten en financiën, pure noodzaak!‘ van mr. Marieke van Gelder. Dit boek bevat onder andere praktische tips voor uw bedrijf ter voorkoming van datalekken. Wees dus snel met aanmelden!

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door hier te klikken.